top of page

Assessmentproces 

Hieronder staat het assessmentproces voor zowel opdrachtgever als deelnemer.

Laat vooral weten als er vragen zijn!

Ben je deelnemer of opdrachtgever en wil je liever niet aangesproken met hij of zij en heb je een voorkeur voor een andere betiteling, laat het mij dan weten dan houd ik daar graag rekening mee in het contact.

Opdrachtgever

Fijn dat je er bent! Hieronder zie je wat je kan verwachten wanneer je een assessment hebt aangevraagd. 

Deelnemer

Fijn dat je er bent! Hieronder zie je wat je kan verwachten als je bij mij voor een assessment langs komt. 

Veel dank voor de aanvraag van de assessment!

Intakegesprek

Ik ben in de lead om een intake in te plannen. Dit gesprek is bedoeld om voor mij goed zicht te krijgen op de functie en de context waarbinnen deze zich afspeelt. Ik plan 30 minuten in voor de afspraak. 

Ik ben in de lead om het assessment met de deelnemer in te plannen.

Optioneel: binnen 24 uur na het assessment bel ik op met de persoon in stap 1 om, bij expliciete toestemming van de deelnemer, een terugkoppeling te geven van het advies. Heb ik geen toestemming gekregen, dan bel ik ook om dit aan te geven.

Alvast welkom!

Ik neem contact met je op om kennis te maken en het assessment in te plannen. Jou wordt uitgelegd wat je staat te wachten ter voorbereiding en we blikken alvast vooruit op wat je kan verwachten in het assessment. Na dit telefonisch contact krijg je een mailtje met een bevestiging van de afspraak en een link naar de portal waar je de vragenlijsten en testen kan maken.

Jij krijgt een mail met een link toegestuurd naar de portal waar je de online vragenlijsten en test kan maken. Dit duurt ongeveer twee uur. Deze maak je, uiterlijk twee dagen zodat ik me tijdig kan voorbereiden, voorafgaand aan de assessmentdag. Zorg dat je ergens zit waar je je goed kan focussen en niet gestoord wordt.

De assessment dag!

Deze dag bestaat in de basis uit een interview, verschillende rollenspelen en een reflectiegesprek. Kom je voor een selectie assessment? Dan zal ik tijdens het reflectiegesprek mijn advies aan jou vertellen. Bij akkoord van jou, neem ik na het assessment contact op met de opdrachtgever om het advies door te geven.

Binnen drie werkdagen ontvang je per mail de eindrapportage van de assessmentdag. Lees de eindrapportage goed door. Heb je nog vragen of wil je toelichting? Neem dan contact met ons op. De psycholoog staat je graag te woord.  Om de eindrapportage door te sturen naar de opdrachtgever, hebben wij jouw toestemming nodig.

Bij akkoord van de deelnemer wordt de eindrapportage doorgestuurd. Wordt er geen toestemming gegeven dan wordt de opdrachtgever hier ook over geïnformeerd. Vragen over het rapport? Laat het vooral weten.

Driegesprek

Onderdeel van het assessment is een optioneel driegesprek tussen opdrachtgever, deelnemer en mijzelf. We bespreken hoe de deelnemer het assessment heeft ervaren, welke belangrijkste inzichten er zijn verworden en hoe ontwikkeling verder vorm te geven. 

bottom of page